Mikä on Pore?

pilkki 17to9

Teatteri Pore on helsinkiläinen vapaalla teatterikentällä toimiva teatterin ja musiikin freelancereista koostuva ammattilaisryhmä, joka on erikoistunut improvisaatioteatterin esittämiseen ja kehittämiseen. Pore on toiminut vuodesta 2004.

Poreen esitykset syntyvät aina ilman käsikirjoitusta. Edes esiintyjät eivät tiedä etukäteen, mitä illan aikana tulee tapahtumaan. Jokainen tarina, laulu ja kohtaus nähdään aina ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Esiintyjät luovat kaiken tässä ja nyt, vuorovaikutuksessa toistensa ja yleisön kanssa.

Teatteri Pore haluaa tarjota yleisölleen kiinnostavaa ja mukaansa tempaavaa teatteria, joka syntyy tässä hetkessä. Tyhjän päälle heittäytyminen tuottaa usein hillitöntä tilannekomiikkaa, mutta Pore ei välttele vakaviakaan aiheita tai kipeitä kohtaamisia vaan uskoo, että improvisoitu teatteriesitys voi olla yhtä aikaa viihdyttävä ja koskettava.

Pore ei käytä lavasteita, pukuja tai rekvisiittaa, vaan improvisoidut maailmat luodaan tyhjin käsin tyhjälle näyttämölle. Aikakaudesta ja tapahtumapaikasta riippumatta Pore vie katsojat sujuvasti viikinkiajasta verotoimistoon. Matkoja on tehty niin solujen sisälle kuin galaksin tuolle puolen, ihmismielen pimeistä sopukoista puhumattakaan.

Teatteri Pore tuottaa vuosittain 1–2 improvisoitujen kokoillan esitysten sarjaa. Poreella ei ole omaa esitystilaa, joten esitykset toteutetaan itsenäisinä vierailuesityksinä. Tähän mennessä Pore on vieraillut mm. Höyhentämössä, Galleria Forum Boxissa, Valtimonteatterissa, Lenkkiteatterin tapahtumateltassa sekä Vanhankaupungin kesäteatterissa.

Pääasiassa Poreen esitykset on suunnattu aikuisille, mutta Pore esittää myös lapsille suunnattua kokoperheen improvisaatioteatteria.

Esityskausien lisäksi Pore esiintyy erilaisissa tapahtumissa ja klubi-illoissa. Poreelta voi myös tilata ohjelmaa yksityis- ja yritystilaisuuksiin. Improvisoitujen teatteriesitysten lisäksi Pore soveltaa improvisaatioteatteria erilaisten työ- ja muiden yhteisöjen tarpeisiin ilmaisun ja vuorovaikutuksen välineenä. Pore toimii pääasiassa pääkaupunkiseudulla, mutta liikkuu myös muualla maassa ja Suomen aluevesirajojen tuolla puolen.

Teatteri Poreessa on monipuolista näyttelijäntyön, musiikin, ohjaajantyön, soveltavan teatterin sekä musiikki- ja teatteripedagogiikan osaamista. Poreessa esiintyvät Hanna Lekander, Noora Nykänen, Marko Pakarinen, Anna Ranta, Pia Serkamo, Annastiina Storm, Elisa Tan ja Maaria Tuhkunen.